kabouters logo

Kabouters, 7-8 jaar

Met deze groep begint het KSA-leven. Kinderen van het eerste en tweede leerjaar maken kennis met de diverse activiteiten binnen de KSA. Ze leren er dingen zoals: in groep samenwerken, het loslaten van “thuis” op weekend en op kamp, omgaan met andere kinderen. Dit is voor de nieuwelingen niet altijd even gemakkelijk daarom zorgen we voor een goed leidingsteam.

pagadders logo

Pagadders, 9-10 jaar

Na 2 jaar als kabouter komen de jongens bij de pagadders terecht (nieuwelingen blijven natuurlijk steeds welkom). Deze pagadders zijn al wat gewend wat betreft het groepsleven, ze durven al wat ruigere en vuilere activiteiten aan. De leiding houdt natuurlijk wel een oogje in het zeil.

jongknapen logo

Jongknapen, 11-12 jaar

Eens je in deze groep zit behoor je tot de grootsten van de “kleinsten”. Je bent ouder, durft meer, bent stoerder, en dat merk je aan de activiteiten. Als je terugkijkt op je 4 jaar als KSA’er zie je dat er al veel veranderd is en toch ben je nog maar aan de helft van je KSA jaren.

knapen logo

Knapen, 13-14 jaar

Op deze leeftijd sta je voor een hoop veranderingen in je leven. Je gaat niet alleen naar een andere school maar ook voor het eerst sinds je bij de KSA bent ga je op tentenkamp. Dat betekent leren sjorren, tenten opzetten, vendelkeuken maken enzovoort. Met ander woorden, nieuwe spannende activiteiten onder begeleiding van ervaren leiders.

jonghernieuwers logo

Jonghernieuwers, 15-16 jaar

Jonghernieuwers worden geacht al meer verantwoordelijkheid te dragen. Ze krijgen ook een heleboel uitdagendere activiteiten voorgeschoteld. Ook krijgen ze de kans om mee te gaan op Joepie, een 4-daagse wandeltocht van 100km!

hernieuwers logo

Hernieuwers, 17 jaar

Bij deze ban kunnen we niet echt meer spreken van een aparte groep. Op die leeftijd ben je in feite al een leider in opleiding. Je krijgt de mogelijkheid om al eens echt leiding te geven, wordt bij de organisatie van grote activiteiten betrokken, mag al eens een vergadering bijwonen, enz., met andere woorden, tijdens dit jaar krijg je de kans om ervaring op te doen als leider.

leiding logo

Leiding, 18+

Eenmaal volwassen en na enkele voorbereidingen zoals een cursus en stage, kan je in KSA blijven als leid(st)er en je zo inzetten om alle kinderen een leuke zaterdagnamiddag te bezorgen.